Kamu sendikaları platformu, yüzde 1 barajının kaldırılması talebiyle Ankara'daki ILO Ofisi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi

Kamu Sendikalarından ILO Önünde %1 Barajına Karşı Basın Açıklaması

Kamu sendikacılığına yapılan darbeye karşı sesimizi yükseltiyoruz! Uluslararası anlaşmaların ihlal edildiği bu dönemde, emekçilere yapılan müdahalelere karşı sessiz kalmayı tercih eden ILO’nun Ankara Ofisi önünde tüm Türkiye'ye seslenmek üzere toplandık. Kamu sendikaları platformu olarak, 14:00'da basın açıklamasıyla %1 barajının kaldırılması talebimizi güçlü bir şekilde dile getirdik.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kamu emekçileri, ILO Ankara Ofisi önünde buluşarak dayanışma sergiledi. Basın açıklamamızda, uluslararası anlaşmalara ve emekçilerin haklarına yönelik ihlallere dikkat çektik. Açıklamanın ardından ILO yetkilileri aramızda gerginlik yaşandı. Bu gerginliğin hemen ardından, Hep-Sen Genel Başkanı ve Kamu Sendikaları Platformu Sözcüsü Yunus Şimşek ile Genel Sağlık İş Başkanı Derya Uğur, ILO yetkilileriyle görüşmek üzere ofise girdiler. Müzakereler devam ediyor ve sendika temsilcilerimiz, emekçilerin haklarını savunmak adına kararlı bir duruş sergiliyor.

Kamu sendikaları, %1 barajının emekçilerin örgütlenme özgürlüğüne ciddi bir darbe olduğunu vurguluyor. Bu barajın kaldırılması için yapılan mücadelede, uluslararası normlara ve anlaşmalara saygı gösterilmesi gerektiğini savunuyoruz. ILO'nun bu konuda sessiz kalmaması ve emekçilerin haklarına sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz.

Hep-Sen olarak, tüm kamu emekçilerini bu haklı mücadelede yanımızda olmaya davet ediyoruz. Mücadelemiz, emekçilerin haklarının korunması ve geliştirilmesi yönünde kararlı bir şekilde devam edecektir.

Yükleniyor...