Büro Memur-Sen'in Sigorta Anlaşması Tartışma Yarattı: Hani FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK

Büro Memur-Sen'in Sigorta Anlaşması Tartışma Yarattı: Hani FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK

Büro Memur-Sen, "Filistin’e özgürlük" diyerek meydanlara inen bir sendika olarak tanınmasına rağmen, hisselerinin çoğunluğu İsrail Harel (HARL) Grubu'na ait olan bir sigorta şirketi ile yaptığı anlaşma ile büyük tartışmaların odağına yerleşti.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı olan Büro Memur-Sen'in bu anlaşması, konfederasyon başkanı Ali Yalçın'ın da tepkilerin hedefi haline gelmesine yol açtı. Yalçın’ın liderliğindeki Memur-Sen, bu anlaşma ile Filistin halkının yaşadığı zulme karşı duyarsız kalmakla ve ulusal çıkarları göz ardı etmekle suçlanıyor. Anlaşmanın, kamu kurumları içerisindeki yapılanmaların milli güvenlik açısından risk taşıdığı ve kamu çalışanlarının vicdanında derin yaralar açabileceği eleştirileri gündeme geliyor.

Bu gelişme, sendikaların, özellikle de Memur-Sen ve Ali Yalçın’ın, ulusal güvenlik ve vicdani değerlere ne kadar önem verdikleri konusunda ciddi soru işaretleri doğurdu. Kamuoyunda, bu anlaşmanın doğruluğu ve olası sonuçları hakkında büyük endişeler dile getiriliyor.

Hep-Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Büro Memur-Sen'in bu anlaşmasını eleştirerek, "Filistin’e özgürlük diyerek meydanlara inip, hissesinin çoğunluğu İsrail Harel (HARL) Gruba ait olan sigorta şirketi ile anlaşma yapan grubu iyi tanıyın! Kamu kurumları içerisindeki yan yapılanma, milli güvenlik sorunudur!" dedi.

Büro Memur-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonu’nun bu konudaki tutumu ve anlaşmanın olası etkileri yakından takip ediliyor.

Paylaş
Yükleniyor...