TÜİK verilerine göre; Ekim 2024 enflasyonu %2,88, olarak açıklanmıştır. İTO’ ya göre %3,64, ENAG’a göre ise Ekim enflasyonu %5,57 olarak ölçülmüştür. "TÜİK , İTO , #ENAG arasındaki fark bariz olarak ortadadır."
Memurların 2025 Ocak ayı için alacağı zam oranı için bir önceki dönem Toplu Sözleşme zammı olan “%10” Temmuz ve Ağustos ayı ile birlikte aşılmıştır. Ekim ayı itibariyle oluşan ZAM MİKTARI ise %7,99, olarak karşımıza çıkıyor. Buradan çıkarılacak sonuç bariz bellidir, daha yıl sonu olmadan yetkili sendikanın toplu sözleşmeden aldığı zam olan %10 enflasyona eşitlenmiştir. Yani bugün itibariyle zam %7,99’ dır. Önümüzdeki 2 ay boyunca da enflasyon bu şekilde devam edecektir. Sonuç olarak kalan üç aylık dönemde (Kasım, Aralık) çıkacak olan enflasyonun tamamı %7,99'nın üzerine eklenecektir.
Maalesef bu hesaplamalar üzerine devletin memuru, 2024 Ekim ayı "Yoksulluk Sınırı" olan 66.553 TL'nin altında ücret almaya devam etmeye devam ediyor ve zayıflığa mahkum ediliyor. Yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan eğitimin ve mesleklerin getirmiş olduğu farklı olarak insan onuruna yakışır bir ücretlendirme politikası gözetilene kadar "Devletin Memuru Yoksul Olamaz" söylemimiz devam edecek ayrıca 7/24 hizmet veren sağlık emekçileri fakirdir ve yoksullukta insan onuruna yaraşır bir ücret almak için de halâ mücadele etmektedir.
Ekim 2024 Enflasyonu: %2,88
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 yılı için enflasyon tahminini %38 sabit kaldı. Her geçen ay TCMB enflasyonu aşağı yönlü olarak artmaya devam etse de fahiş fiyat artışları nedeniyle memur maaşlarına uygulanacak olan enflasyon farkının da yetersiz olması apaçık ortadadır.
Memurların enflasyona ezilmesi, hem memurların hem de ailelerinin yaşam özgürlüğünü düşürmemektedir. Günde endüstriyel gıdadan akaryakıta, giyimden enerjiye her ürüne 2 yıllık süreçte Toplu Sözleşme masasında yapılan zam oranından daha çok yansımaktadır. Başlangıçta enflasyonun hızla artan artışa yetişemeyen maaşlar üzerindeki baskının, memur ve ailelerinin yaşam özgürlüğü düşürülmemektedir. Toplu Sözleşme sözleşmesinin daha sık esnek olması, ekonomik değişimlerin daha hızlı adapte olabilmesi açısından önemlidir.